De jaarlijkse oktoberveiling van het WwF begint op 29 september 24 september 2018

De verkoop van boeken en tijdschriften voor vaste lage prijzen van het Wereldwiskunde Fonds heeft deze zomer al zo’n 300 euro opgebracht. Tot 28 september staan de boeken nog op de website. Neem dus deze week nog snel een kijkje voordat het te laat is!

Gedurende de hele maand oktober kan weer worden geboden op een nieuw aanbod boeken. Op de veiling website staan dan ruim 650 boeken en tijdschriften gereed, in grote verscheidenheid. Van boeken over didactiek, filosofie en oude Nederlandse schoolboekjes tot allerlei (buitenlandse) studieboeken. Van populair wetenschappelijke en recreatieve boeken tot échte wetenschap. Fraaie boeken over de geschiedenis van de wiskunde, bijvoorbeeld de twee delen De Elementen van Euclides van Dijksterhuis en Ontwakende wetenschap van Van der Waerden. Verder hebben we deze keer ook het boek ‘Wiskunde-Opgaven van de Toelatingsexamens tot de Universiteiten vanaf 1925 t/m 1945’ van Stoelinga en Van Tol, hieruit haalde Ton Lecluse jarenlang bijzondere opgaven waarover hij in Euclides publiceerde. Er is van alles te vinden, dus kijk vooral goed rond. De startprijzen van de veiling zijn altijd erg laag, dus bied vooral mee!

De veiling eindigt op 1 november. Je kunt bij het bieden op een boek een maximumprijs opgeven. Dan wordt, als dat nodig is, jouw bod automatisch in kleine stapjes voor je verhoogd tot aan jouw maximum. Kijk voor uitleg hierover hier. We hopen dat de veiling weer een mooie opbrengst zal hebben. De gehele opbrengst wordt besteed aan projecten ten bate van het wiskundeonderwijs in ontwikkelingslanden.

Doe ook eens mee, het is erg leuk en spannend. Veel plezier met deze oktoberveiling.

Jos Remijn, veilingmeester WwF, wereldwiskundeboeken@nvvw.nl  

Meer informatie: https://nvvw.nl/werkgroepen/wereldwiskunde-fonds/
Geplaatst door: Jos Remijn
Interessetypes:
  • Algemeen
  • Leerlingen
  • Docenten
  • Studenten
  • Didactici
  • Academici